گرمایش جهانی چیست؟
گلوبال وارمینگ یا گرمایش جهانی به معنای افزایش میانگین درجه حرارت سطح زمین است. طبق تحقیقات به عمل آمده توسط مراجع هواشناسی بین المللی و بر اساس گزارشهای بدست آمده از داده های ناسا،بیشترین افزایش دما در قرن بیستم مربوط به گازهای گلخانه ای بوده است. این گازها (دی اکسید کربن، متان، اکسید نیتروژن،بخار آب و…) توانایی جذب حرارت بالایی در جو زمین و سرعت انتشار پایینی در فضا دارند بنابراین باعث باقی ماندن گرما به مدت زیاد در جو می شوند. برای مثال پس از آزادسازی دی اکسید کربن به درون جو، حدود ده هزار سال طول میکشد تا از جو خارج شود. در نتیجه آلودگی که امروزه ما ایجاد می کنیم هوای تنفسی ساکنان آینده زمین را تحت تاثیر قرار می دهد.
با گرمای بیشتر زمین اقیانوسها گرم تر شده و یخ ها آب میشوند . قطب شمال هر سال234 میلیون کیلو یخ از دست می دهد. در نتیجه سطح آب دریا ها هر سال به طور متوسط 3.17 میلیمتر بالاتر می آید.شدت گرما و سرمای فصول بیشتر می شود و تغییرات شدید آب و هوایی اثرات مخربی بر کشاورزی که یکی از ارکان مهم زندگی بشر است، می گذارد.
عوامل موثر بر کاهش گرمای زمین
این مشکل بزرگی است که در آینده میتواند زندگی جانداران ساکن روی کره زمین را به خطر اندازد ولی راه حل آن ،معجزه و جادو نیست بلکه کسانی که خود این مسئله را بوجود آورده اند میتوانند به التیام این زخم کمک کنند.از جمله اقدامات موثر در کاهش گرمایش زمین عبارتند از:
– کاهش انتشار گازهای گلخانه ای از طریق استفاده کمتر از سوختهای فسیلی
– افزایش بکارگیری انرژی های پاک مانند انرژی خورشید و باد و جایگزین کردن آنها در صنایع آلاینده و سوخت خودروها
– تولید سوخت های زیستی از زباله ها
– حفاظت از جنگل ها و کاشت درختان بیشتر
در انتها باید به این امر توجه کرد که شاید بشر بتواند خود را با تغییرات آب و هوایی تا حدودی تطبیق دهد ولی سایر موجودات طبیعت به راحتی نمیتوانند از خود در برابر آب و هوای غیر قابل پیش بینی حفاظت کنند. چرا که برخی از پیامدهای این گرما مانند ذوب شدن یخها و از بین رفتن اکو سیستم های طبیعی نظیر صخره های مرجانی غیر قابل برگشت هستند. جامعه جهانی باید متعهد به خنک سازی پایدار سیاره زمین باشند در غیر این صورت جهان در یک حلقه ی مرگبار محبوس خواهد شد.